About

Rianne

Daar is ie dan. De eerste post van mijn blog. Tsja dan is het natuurlijk logisch dat ik mijzelf even voorstel, hier gaat ie dan:

Ik ben Rianne uit Hilversum en ben 25 jaar en woon samen met mijn vriend. 3 jaar geleden is Fibromyalgie bij mij vastgesteld en het is een hele rollercoaster geweest. Het is nog steeds niet altijd even makkelijk maar het gaat steeds beter. Oké het wordt niet makkelijker maar je leert ermee om te gaan. Tenminste meestal dan, ik ga nog regelmatig over mijn grenzen heen omdat ik te eigenwijs ben om eraan toe te geven. Vooral het gezond eten is nogal een issue bij mij.

En het leukste van allemaal ik ben sinds 25 janurari 2014 mama van een meisje! Hoewel we allebei enorm blij zijn was het met de fibro wel een groot raadsel hoe mijn lichaam op de zwangerschap zou reageren. Ik heb altijd al veel last van mijn rug, soms kom ik amper mijn bed uit, en we hadden allebei het idee dat als ik de 5 maanden zou halen zonder dat ik bedrust moet houden het een wonder is. Nou moet ik zeggen ik heb geen bedrust maar man wat deed mijn rug een pijn! Vanaf ongeveer 12 weken liep ik al bij de fysiotherapeut en zelfs dan liep ik als een oud vrouwtje van 80.

Maar ik moet eerlijk zeggen dat behalve de gebruikelijke zwangerschapskwaaltjes ik weinig last heb van de fibromyalgie. Meestal had ik rond deze tijd al veel last van mijn handen, knieën en heupen gehad maar op dit moment heb ik nog helemaal geen klachten die met de fibro te maken zouden hebben. Dat is echt een verademing.

Het is wel enorm lastig om informatie te vinden hoe het bij andere vrouwen gegaan is tijdens en na de zwangerschap. Het zwanger worden maakten wij ons geen zorgen om. We zijn verder allebei gezond dus er zou geen reden zijn waarom we niet zwanger kunnen worden. Oké dat het binnen een maand al raak zou zijn had ik niet verwacht maar mij hoor je niet klagen. Maar verder over hoe de zwangerschap verloopt en of de fibro daarna net zo hard of zelfs nog harder terugkomt daar kan ik dus bijna niets over vinden.

Vandaar dat ik met deze blog begin om mijn ervaringen te delen in de hoop dat andere vrouwen ook hun ervaringen kwijt kunnen of er wat aan hebben wanneer ze zelf denken aan kinderen.

Mijn doel is om elke dag een artikel te plaatsen. Dat zullen artikelen zijn over mijn ervaringen maar ook over gewone en vrolijke dingen zoals tags of andere dingen die in mijn leven gebeuren die ik graag wil delen. Ook kan er hier en daar wel eens een review langskomen van een product wat ik jullie niet kan onthouden!

Happy reading.

x Rianne

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s