Stichting Earlybirds fotografie

2014-03-19_19h52_42

Vandaag wijd ik een artikel aan deze geweldige stichting. Ik kwam het tegen bij De Telegraaf en moest er ook over schrijven omdat het geweldig is wat ze doen!

Earlybirds is een initiatief van fotografes Marjolijn, Marije en Jessica. Ze hadden de visie dat iedere ouder een mooie herinnering moet hebben aan de beginperiode van hun kindje. Ook al is dat wanneer het kindje te vroeg geboren is en nog in het ziekenhuis ligt. Inmiddels werken ze met meer dan 100 fotografen samen die in het hele land werkzaam zijn. Deze werken allemaal op vrijwillige basis.

De reportages kunnen door gulle donaties kosteloos gedaan worden en ouders krijgen minimaal 20 en maximaal 50 foto’s digitaal. Ze maken een mooie reportage waar alles kan en mag zolang het kindje er gezond genoeg voor is. Zo heb je van de hectische tijd waarin je je zorgen maakt en letterlijk geleefd wordt alsnog een mooie herinnering voor later of een goede manier om het later te verwerken. Ongeacht of het goed gaat met het kindje of niet want zelfs wanneer hij of zij gezond het ziekenhuis mag verlaten, al die onzekerheid en zorgen gaan je niet in de koude kleren zitten.

Nu vind ik dit al een prachtig initiatief maar de dames van deze stichting zitten niet stil. Ook hebben ze gehaakte earlybirds. Deze earlybirds worden door vrijwilligers gehaakt en opgestuurd naar de stichting waar ze gecontroleerd en meegegeven worden aan de fotografen zodat ze deze aan de kinderen kunnen geven die in de couveuse liggen.

2014-03-19_19h53_14

Een earlybird is een gehaakt knuffeltje in de vorm van een vogel. Hij heeft een krulstaart die de baby doet denken aan de navelstreng in de baarmoeder. Dit geeft een rustgevend effect, een geborgen gevoel en ze trekken minder aan de infuusdraden waardoor deze ook beter blijven zitten.

Het mooie is hiervan is dat op de site iedereen de patronen kan downloaden om te haken. Er zijn 3 verschillende earlybirds waaruit gekozen kan worden. Twee voor te vroeg geboren kindjes in het ziekenhuis en een voor vlinderkindjes. Hiervoor worden twee vogels gehaakt, een voor bij het kindje en een voor de ouders om als troostgeschenk en herinnering mee naar huis te nemen.

Voor de kinderen in het ziekenhuis zit er wel een hele lijst waaraan de vogels moeten voldoen. Het gaat immers om een enorm kwetsbare groep. Alle vogels die opgestuurd worden controleren ze worden gewassen en verpakt zodat ze 100% veilig zijn om aan de kinderen te geven. Maar geen zorgen mocht er een vogeltje zijn wat niet aan de eisen voldoet dan wordt deze niet weggegooid. Ze worden bewaard en aan de fotografen meegegeven als geschenk aan het oudere broertje of zusje. Alle vogels krijgen dus een liefdevol huis. En dat is toch een fijne gedachte wanneer je zit te haken.

Ik vind het een geweldig initiatief en ga toch maar weer eens een poging doen om te haken ben er absoluut niet goed in maar voor een goed doel als dit kan ik het eigenlijk niet maken om niets te doen!

Mocht je bij willen dragen maar nog slechter zijn in haken dan dat ik ben? Kijk dan eens op de site van Earlybirds fotografie hierop staan verschillende manieren waarop je ze kan steunen.

x Rianne

  • De foto’s die ik voor dit artikel gebruikt heb zijn afkomstig van de Earlybirds website
Advertenties

Een gedachte over “Stichting Earlybirds fotografie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s